Morgon

Man går ner för backen. Snön piskar i ansiktet. Varför blåser det alltid motvind? Bussen har fastnat på busshållplatsen och däcken spinner för gäves på det hala underlaget. Man öppnar dörren, kommer in - i värmen.
Jag gillar vintern.


Strandgården

Jag kom hem igår från strandgården - Missionskyrkans lägergård utanför Halmstad. Ungdomsledardagar för östra götalands distrikt.
Mycket tankar.
Inspiration.
Men mest av allt betyder det nog att få ha en gemenskap, goda relationer som skapar trygghet. Man står inte ensam i det man gör. Det finns stöd.
Mer och mer betonas Beroendet i mitt liv. Beroendet av Gud men också av andra.
Paulus säger att vi är en enda kropp i församlingen.

"Bär varandras bördor".

Tänk om vi hade färre brutna ben.

Att lära känna sig själv

Jag har alltid sett mig som en person med god självkännedom, något som också jag har fått höra då och då under utvecklingssamtal med gymnasieläraren och även på andra håll. Min svensklärare (inget "A" inklämt där...noga!) frågade varannan lektion vad "jaget" egentligen är och gjorde oss tokiga med kommentarer som "Jag frågade inte vad du gör utan vem du är."
Jag märker att man hela tiden ser nya sidor hos sig själv. Att lära känna sig själv är en viktig del av livet och att få jobba i en kyrka lär man sig mycket av. Att lära sig vad som är ens gåvor och starka sidor samt vad man kanske borde överlåta åt andra, det är en viktig process så att man kan rikta in sitt liv på det som man är tänkt till att göra.
Ibland är det dock viktigt att förstå att man lätt ringaktar sig själv och ser ner på sin förmåga att uträtta saker.
Vi kristna får påminna oss om att det i slutändan ändå handlar om att det är i Guds kraft vi handlar. "När jag är svag är jag stark" säger Paulus. Och för att citera Jesus i Johannesevangeliet kap 15: "Bli kvar i mig, så blir jag kvar i er... utan mig kan ni ingenting göra."
Kan detta också innbära att med Gud är ingenting omöjligt? (som Gude Svan skulle sagt)
Kan det också vara så att för att lära känna sig själv behöver man lära känna Jesus, bättre och bättre?

Hejsan bloggen...

...Ja, man får väl säga så när man knappt aldrig är här och skriver.

Det som kan nämnas av intresse för allmänheten är att jag fortfarande är oberörd av detta otyg till internetanvändande som kallas Facebook. Jo, men visst.

Det finns numera endast en riktigt stor anledning till att jag inte skaffat facebook...

...stolthet.

Jag skulle helt enkelt inte palla med att få höra "jag sa ju det" 1001 ggr. från folk som jag, på närmast militant vis, påvisat detta mediums brister för.
De andra argumenten finns kvar men hindrar mig rent principiellt inte från att registrera mig. Men jag har nog ändå bestämt mig för att detta får bli en av mina livsprinciper. Och kalla mig trångsynt, men här kompromissar jag inte.

Inte:
Alkohol
Tobak
Piercing
Tatuering
Sex före äktenskapet
Färga håret

och numera också Facebook

RSS 2.0